Oculus Rift

Rift

Oculus is één van de voorlopers in de ontwikkeling van de VR-bril en de ‘Oculus Rift Virtual Reality Bril‘ is dan een populair model voor virtual reality enthousiastelingen. Er is zelfs een ‘Oculus Rift basispakket‘ met Vr-bril en de Oculus Rift Touch Controller. Met een geavanceerde display-technologie beleef je virtual reality zoals nooit te voren. Waar je ook kijkt je zit figuurlijk in een compleet nieuwe omgeving en je geest waant zich in een nieuwe wereld.

Met de ‘Rift’ waren ze bij Oculus zo vooruitstrevend in de technische ontwikkeling dat er al snel een samenwerking werd aangegaan met Samsung om deze virtuele wereld op een grote schaal voor iedereen toegankelijk te maken. Uit deze samenwerking ontstond de bekende ‘Gear VR‘ headset die speciaal op maat was ontworpen om je Samsung GALAXY smartphone te koppelen.

Oculus Rift Basispakket + Vergelijk

Verder werken ze o.a. samen met de gaming industrie (o.a. Sony PlayStation) en worden en virtual reality games ontwikkeld speciaal voor de Oculus ‘Rift’ VR-bril en de ‘Samsung Gear VR‘ headset.

Hier zie je hoe Oculus het medium platform gebruikt als virtuele klei om realtime objecten te bouwen alsof je de virtuele wereld zelf creëert en invult met de ‘Touch‘ controllers. Deze video is een mooi voorbeeld om aan te tonen wat er allemaal mogelijk is en hoe dat wordt weergegeven met de Oculus rift.

Meer over de ‘Rift’ op de officiële website van Oculus op www3.oculus.com/en-us/rift/.